Ultimele Știri

Decizie radicală în staff-ul Simonei Halep

simona halep

Schimbare importantă în staff-ul Simonei Halep, a cincea jucătoare din clasamentul WTA. Aceasta și-a luat la revedere de la unul dintre cei mai importanți oameni din cariera și viața ei.

Sportiva s-a despărţit de preparatorul fizic Teo Cercel, omul cu care lucra din toamna lui 2013, an în care sportiva a început ascensiunea în tenisul mondial! Cercel a fost cooptat în echipa Yaroslavei Şvedova (Kazahstan, 96 WTA), în timp ce Halep a decis să meargă în continuare pe mâna fizioterapeutului Andrei Cristofor, cel cu care sportiva a colaborat în paralel cu Teo Cercel, conform prosport.ro.

Ruptură după trei ani

Simona şi-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai apropiaţi oameni din staff-ul ei. Teo era nelipsit de la meciurile jucătoarei, însoţind-o la toate turneele din calendar, lucru pe care nu-l mai făcea niciun alt angajat al constănţencei. Teo Cercel o cunoştea pe Simona încă din perioada junioratului, dar cei doi au început să colaboreze din toamna anului 2013. Din acel moment, în care Halep se afla pe locul 11 WTA, preparatorul fizic a avut grijă de corpul tenismenei la toate turneele din circuit, timp de aproape trei ani. Pentru restul sezonului, echipa Simonei Halep îi va avea în componenţă pe antrenorul Darren Cahill şi pe fizioterapeutul Andrei Cristofor.

Preparatorul Simonei a fost „transferat” de fostul antrenor al jucătoarei

Cercel a mai pregătit-o şi pe Sorana Cîrstea în trecut, iar după ruptura de Simona Halep s-a orientat rapid. Acesta a fost angajat de Yaroslava Şvedova, sportivă antrenată în prezent chiar de Victor Ioniţă, fostul tehnician al Simonei. Astfel, Ioniţă este cel care i l-a recomandat elevei sale pe Cercel, ţinând cont că Victor şi Teo au o relaţie de prietenie şi au mai format echipă împreună cu alte două sportive: Sorana Cîrstea în 2013 şi Simona Halep în 2015. Teo Cercel este văzut drept unul dintre cei mai buni preparatori fizici din România, el ocupându-se şi de componenţii loturilor naţionale ale României.

halep

Halep nu se simte prea bine din punct de vedere fizic după despărţirea de Teo Cercel. Simona s-a retras din turneul Premier de la Birmingham, din cauza unor probleme la tendonul lui Ahile. Accidentarea este mai veche şi se pare că a recidivat chiar înaintea competiţiei dotate cu 700.000 de dolari. Timpul de recuperare până la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie) este însă suficient, conform unui comunicat al jucătoarei în vârstă de 24 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*