Ultimele Știri

Decizie neașteptată: Putin trimite trupe peste hotare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, aluat decizia neașteptată de a trimite trupe militare peste hotare, cerând aprobarea Parlamentului în acest sens, anunță Kremlinul.

Pentru a putea folosi forțe militare peste hotare, președintele rus Vladimir Putin are nevoie de aprobarea camerei superioare a Parlamentului. În prezent, Rusia este într-un proces de consolodare a prezenţei sale militare în Siria, unde susţine forţele preşedintelui Bashar al-Assad, iar Kremlinul nu a anunțat ce țară este vizată de decizia lui Putin.

Parlamentul Rusiei a primit aprobare ultima dată, anul trecut, de a trimite trupe peste hotare, atunci când a reușit ocuparea Crimeei. Conform Valentinei Matviyenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului Federal, Parlamentul va lua în discuţie cererea în cursul zilei de miercuri.

Kremlinul a precizat că cererea pentru trimiterea unui contingent al Armatei Federaţiei Ruse în afara ţării se bazează pe principiile şi normele dreptului internaţional, recunoscute universal, potrivit Reuters.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*