Ultimele Știri

Decizie istorică, Suedia recunoaște Palestina

Suedia a recunoscut printr-un decret, astăzi, statul Palestina, devenind prima ţară occidentală a Uniunii Europene care ia această decizie.

Premierul suedez Stefan Lofven declara acum câteva zile în parlament că guvernul său va recunoaşte statul palestinian, fapt ce a atras critici din partea Israelului şi a Statelor Unite ale Americi, iar decizia nu întârziat să apară.

„Astăzi, Guvernul ia decizia de a recunoaşte statul Palestina. Este un pas important care confirmă dreptul palestinienilor la autodeterminare”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Margot Wallström.

„Guvernul consideră că sunt îndeplinite criteriile de drept internaţional pentru recunoaşterea statului Palestina, un teritoriu,deşi fără frontiere fixe cu o populaţie şi un Guvern. Sperăm că acest lucru va deschide calea şi altora”, a afirmat Wallström.

Decizia istorică a conducerii suedeze este salutată de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care a solicitat din nou recunoaşterea statului palestinian în legătură cu tensiunile cu care se confruntă Ierusalimul în prezent din cauza evreilor.

Conform Autorităţilor Palestiniene, un număr de 134 țări au recunoscut statul Palestina, dintre care şapte sunt membre ale Uniunii Europene, însă acestia au luat această decizi înainte de a intra în UE, printre care se numărăr și România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*