Ultimele Știri

Decizie importantă: ‘Poziția mea e clară: ruta balcanică pentru imigranți rămâne închisă şi va fi o chestiune permanentă!’

imigranti refugiati

Ruta balcanică, principalul traseu parcurs de imigranţii clandestini care ajung în Grecia pentru a se îndrepta spre ţări din Europa de Vest, va rămâne închisă permanent, a declarat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, într-un interviu acordat, joi, ziarului german Die Welt.

„Poziţia mea este clară: ruta balcanică rămâne închisă şi va fi o chestiune permanentă”, a declarat Johanna Mikl-Leitner pentru Die Welt.

Ea a explicat că o astfel de „avertizare consistentă” va descuraja imigranţii să mai încerce să traverseze Marea Mediterană din Turcia pentru a ajunge în Grecia, plătind sume enorme traficanţilor de persoane.

Miercuri, Macedonia şi-a închis graniţa cu Grecia pentru imigranţii clandestini după ce Slovenia, Croaţia şi Serbia au anunţat noi restricţii la frontiere pentru imigranţi.

Mii de imigranţi au rămas blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia şi peste 1.000 se află într-o tabără din Macedonia la graniţa cu Serbia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*