Decizie finală în dosarul privind moartea lui Dan Condrea: Patronul Hexi Pharma s-a sinucis

dan condrea

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) au finalizat ancheta în cazul morții lui Dan Condrea, stabilind că patronul Hexi Pharma s-a sinucis.

Acesta a intrat din proprie inițiativă cu mașina în copac, cu o viteză de 100 km pe oră, nefiind depistate urme de frânare, iar mașina neavând defecțiuni la sistemul de frânare sau direcție.

„Raportul medico-legal arată că moartea lui Dan Condrea a fost una violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menționat”, potrivit procurorilor.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, întrucât decesul lui Dan Condrea “nu a fost consecința vreunei fapte prevăzute de legea penală”, scrie News.ro.

În urma anchetei, a reieșit faptul că mașina omului de afaceri nu avea probleme la sistemul de frânare, iar acesta “a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *