Decizia luată de Ministerul Finanțelor! Ce noi obligații vor avea instituțiile publice

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 iulie 2016
  • Economie

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat miercuri că toate cele 13.700 de instituţii publice înregistrate pe platforma de transparenţă bugetară a Ministerului Finanţelor vor utiliza toate utilităţile acestui sistem până în data de 15 august.

Toate cele peste 13.700 de instituţii publice care se regăsesc în baza de date a Ministerului Finanțelor au obligația de a publica execuţiile bugetare detaliate şi rapoartele agregate, precum şi informaţii generale legate de publicarea situaţiilor lunare.

Utilizatorii au la dispoziţie informaţii precum denumirea completă, codul de identificare fiscală, trezoreria unde are deschise conturile fiecare instituţie, adresa de corespondenţă sau tipul de activitate.

”Până pe 15 august, toate cele 13.700 de instituţii înregistrate în sistemul de transparenţă bugetară vor folosi toate utilităţile sistemului”, a declarat Dragu.

Noul proiect al Finanţelor, lansat la începutul lunii martie, include date despre circa 13.700 de instituţii publice, de la grădiniţe până la ministere sau camere ale Parlamentului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *