Decizia luată de Banca Angliei! Marea Britanie ar putea intra în recesiune

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 iulie 2016
  • Externe

Banca Angliei este pe cale să recurgă la măsuri neașteptate, după referendumul la care britanicii au optat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, anticipează analiștii, transmite MarketWatch.

Pentru a calma piețele financiare, este foarte posibil ca banca să recurgă la reducerea dobânzilor, pentru prima data în ultimii șapte ani.

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca banca centrală să reducă dobânda cheie la 0,25%, de la actualul minim record de 0,5%, la care se află din martie 2009, scrie News.ro.

”Motivul unei astfel de măsuri este puternic, existând dovezi tot mai multe de încetinire puternică a economiei britanice, inclusiv indicii de scădere a încrederii oamenilor de afaceri și populației în economie, după vot”, afirmă analiștii Daiwa Capital Markets într-o notă adresată clienților.

Într-un discurs susținut pe 30 iunie, șeful băncii centrale a spus că perspectiva economică s-a deteriorat, incertitudinile sporite pot provoca creșterea șomajului, existând riscuri de extindere în economia globală.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *