Decizia care ar aduce Marea Britanie în pragul colapsului. Fiecare cetățean ar plăti câte un salariu pe lună până în 2020

  • Adelina Mitrache
  • 28 aprilie 2016
  • Externe
marea britanie

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar însemna pentru un britanic obișnuit pierderea unei sume echivalente cu salariul pe o lună până în 2020, se arată într-un raport ce urmează a fi publicat miercuri seara de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), citat de postul de radio BBC.

Britanicii se vor pronunța pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale țării în ultimele decenii.
 
Secretarul general al OECD, Angel Gurria, a declarat într-un interviu pentru BBC că ieșirea din Uniunea Europeană ar fi o decizie greșită pentru Marea Britanie.
 
„Am făcut mai multe calcule și am ajuns la concluzia că Brexit este o taxă…Este egal cu pierderea echivalentului salariului pe o lună în decurs de patru ani și aceasta este o pierdere consistentă„, a spus Angel Gurria.
 
Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul de sondare a opiniei publice ICM, campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans mic față de cea pentru rămânerea în cadrul blocului comunitar. Aproximativ 46% dintre alegători s-au pronunțat în favoarea așa-numitului Brexit, față de cei 44% care cred că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, nefiind luați în considerare alegătorii indeciși, se arată în sondajul ICM.
 
Sondajul online, efectuat între 22 aprilie și 24 aprilie, a fost realizat în cursul vizitei în Marea Britanie a președintelui SUA Barack Obama, care a cerut țării să susțină apartenența la UE în cadrul referendumului ce va avea loc la 23 iunie.
 
Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *