Ultimele Știri

Debut dezamăgitor al României la CE de Handbal (U19)

Romania Franta U19 Spania

Naționala feminină de handbal a României (U19) a pierdut primul meci la Campionatul European împotriva Franței, scor 24 la 31. În celălalt meci din grupa C, Suedia a învins de Ungaria cu 24 la 18. Următorul meci al nostru va fi cu Ungaria.

România se pare că nu poate trece de Franța; a pierdut și ultimele două meciuri de pregătire jucate cu aceasta: 30 la 34 și 28 la 37. Rezultatul e surprinzător, naționala noastră conducând și la 7 goluri, în prima repriză. Nimic nu anunța o victorie a Franței – primul ei gol a venit în minutul 8, după ce jucătoarele din Hexagon au lovit de două ori bara. În minutul 17, conduceam cu 10 la 3.

Și cred că pentru noi aici s-a terminat partida. Deoarece următorul gol a venit în minutul 24, timp în care franțuzoaicele au marcat de 4 ori consecutiv. Un moment din minutul 27 spune multe despre echipa noastră: Tatiana Elisme a reușit să recupereze o minge în propria noastră jumătate, însă Bazaliu și o altă colegă nici nu s-au obosit să alerge după jucătoarea franceză, permițându-i să marcheze cu prea multă ușurință.

E greu să-ți explici acest moment: lipsă de motivație sau prea multă siguranță (scorul era încă în favoarea noastră 11 la 8). Cu toate acestea, la pauză aveam încă 2 goluri avans: 14 la 12.

Franța a preluat conducerea în minutul 38, 16:18. Ceea ce înseamnă că în jumătate de oră a reușit să recupereze un handicap de 7 goluri împotriva campioanei mondiale (U18). România a egalat două minute mai târziu, însă nu a mai putut prelua din nou conducerea partidei.

O întrebare care-ți vine în minte e de ce n-au putut jucătoarele noastre să revină din nou în joc, la fel ca franțuzoaicele? Cu toate că Bianca Bazaliu a marcat jumătate din golurile României, s-a dovedit că nu e o jucătoare care să tragă echipa după ea, precum e Cristina Neagu. (Meciul cu Franța seamănă cu dubla România – Serbia, de acum câteva luni. Am câștigat în deplasare la 6 goluri diferență, dar acasă am avut probleme și puteam rata calificarea.)

În prima repriză, în momentele bune de joc ale Franței, a ratat multe aruncări la poartă. Multe aruncări pe lângă au avut și colegele ei, în a doua repriză, pe când diferența de scor crește în defavoarea noastră. Jocul cu pivotul a mers în anumite momente (Lorena Ostase a fost a doua marcatoare a noastră, cu 5 goluri), până a fost ghicit de adversare. Și la șapte metri am stat prost: 3 goluri din 6 aruncări, pe când Franța a reușit 6 din 7.

Azi, România joacă cu Ungaria, de la ora 18. Meciul poate fi urmărit aici: Eurohandbal

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*