Ultimele Știri

De ziua sănătăţii, medicii pichetează ministerele

protest sanitas

De ziua lor, zeci de medici şi asistente reprezentate de Federaţia SANITAS au protestat în faţa mai multor ministere, cerând numeroase revendicări.

Protestele sindicaliştilor din medicină au avut loc între orele 10.00 şi 12.00, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, unde au cerut „creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţa socială şi medico-socială”.

Medicii şi asistentele care protestează au cerut elaborarea şi aplicarea în integralitate a unui Regulament de sporuri, precum şi finantare adecvată a unităţilor sanitare publice de stat, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară şi respectarea normativelor de personal.

De asemenea, s-a pichetat şi Palatul Cotroceni cu privire la salvarea Institutului Cantacuzino. Oameniii cer președintelui Klaus Iohannis să-și aplece atenția asupra institutului care este în moarte clinică de 7 luni.

Într-o perioadă în care România ar putea rămâne în criză de personal medical, din cauza plecării masive în Europa occidentală, Guvernul, prin vocea lui Victor Ponta, a reacţionat doar mulţumindu-le.

De Ziua Mondială a Sănătății le mulțumesc tuturor doctorilor și personalului medical din spitalele românești care își…

Posted by Victor Ponta on 7 Aprilie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*