Ultimele Știri

De Ziua Cercetătorului, cercetătorii fac dezvăluiri despre actele de corupție ale actualului ministru al Educației, Adrian Curaj

curaj Adrian Curaj

Bugetele Institutelor Naţionale de Cercetare-Dezvoltare (INCD) se asigură prin autofinanţare, adică prin proiecte câştigate prin competiție publică. Atât la nivel naţional cât și internaţional. În România programele de cercetare se află preponderant în gestiunea UEFISCDI, condusă până de curând de actualul ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, dl Adrian Curaj.

Cercetătorii roamâni au fost mereu la mâna Auorității Contractante, care prin mecanisme nelegale a ţinut şi ţine sub teroare mii de cercetători. Spectrul nefinanțării proiectelor şi neonorării contractelor de către UEFISCDI au făcut ca cercetătorii să accepte numeroase abuzuri din partea UEFISCDI şi ANCSI.

În 2011 a avut loc în România prima competiţie de proiecte ce a beneficiat de o evaluare majoritar internaţională. Acest fapt a declanşat un val nou de idei în cercetare şi a adus în prim plan cercetători tineri formaţi şi în străinătate. Lucrurile însă nu au durat, interesele ilegitime au triumfat, iar contractile de finanţare ale proiectelor au fost drastic reduse.

În 2013 proiectele au suferit tăieri de 40-55% din valoarea lor anuală. Aceste tăieri au fost impuse, nu a existat o comunicare cu cercetătorii, de negocieri nici nu se pune problema. Însă lucrurile nu s-au desfăşurat deloc transparent sau legal. Satisfacerea nevoilor grupului infracţional organizat la nivelul MEN-ANCS-UEFISCDI format din Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Tudor Prisecaru şi Adrian Curaj au condus la grave abuzuri şi ilegalităţi.

Astfel, bugetul proiectelor pentru anul 2013 era redus semnificativ prin Ordinul MEN ”3449MD/26.03.2013 bugetul programelor de cercetare” era redus aproape la jumătate din cel deja contractat. Însă, oficialii acestor instituţii au refuzat să îl aducă la cunoştinţă cercetătorilor.

Acualul ministru al Educației Naționale Adrian Curaj a transmis directorilor de proiecte, prin intermediul paginii de internet a UEFISCDI, textul actului adițional pentru deschiderea finanţării pe 2013 în baza acelui Ordin MEN, fără însă a comunica ordinul. Ordinul era ţinut ascuns.

Întrebările adresate pe căile oficiale de comunicare au rămas fără răspuns. Monitorii de program ai UEFISCDI primiseră dispoziţie de la Adrian Curaj să nu răspundă acestor cereri. Astfel, pe data de 22.04.2013 a fost stabilit termenul limită de depunere a Actelor Adiţionale ale contractelor de finanţare.

adresa insotire AAd2013

Ordinul a fost publicat în final tot pe 22 aprilie, dar la orele 15.45, adică la finalul programului, când Actele Adiţionale erau deja depuse. Conform legii, actele administraţiei publice centrale, dacă nu sunt aduse la cunostinata publicului interesat, nu produc efecte juridice. Aşadar dl. Adrian Curaj şantaja cercetătorii pentru a-şi acoperi incompetenţa şi servilismul faţă de grupuri de interese ilegitime ce sifonează banii cercetării.

Deşi bugetul pe 2013 permitea finanţarea acestor proiecte, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Tudor Prisecaru şi, în primul rând, Adrian Curaj au deturnat fonduri spre o aşa-zisă nouă competivitate de proiecte care nu a mai avut loc în 2013, iar bugetul cercetării a fost redus cu 550 milioane de lei, bani care s-au întors la bugetul de stat la finalul anului pentru că au luat bani din bugetul cercetării şi nu au putut să deconteze cheltuielile pe care ei le prevăzuseră în cadrul proiectului marelui laser ELI-NP.

Finanţarea marelui laser nu se face din bani europeni sau bani din bugetul Ministerului Dezvoltării, ci prin reducerea contractelor de cercetare. Scandalul de corupţie din jurul construcţiei marelui laser este cunoscut, iar printre cei implicaţi este chiar Tudor Prisecaru, şeful cercetării din România.

Această politică a continuat şi în 2014 când bugetele au fost tăiate la jumătate. Lucrurile sunt şi mai grave pentru că, în total dispreţ faţă de cercetători, Adiran Curaj şi Tudor Prisecaru (ANCS) au depăşit termenul legal prin care contractele de finanţare mai puteau fi reduse. Ordinul MEC privind repartizarea creditelor bugetare a fost semnat pe 16.01.2014, iar Bugetul de stat fusese promulgat pe 19 decembrie 2013.

Conform contractelor de finanţare, orice realocare financiară poate fi făcută în termen de 45 de zile de la dată aprobării bugetului de stat. În tot acest timp au existat dispute pe buget în cadrul grupului infracţional organizat menţionat, aceste lupte ducând la depăşirea termenului de 45 de zile. Observând acest lucru, dl Adrian Curaj minte că nu ştie de Ordinul de ministru, însă porneşte o nouă ofensivă împotriva cercetătorilor. Impune din nou prin ameninţare şi şantaj redefinirea contractelor de finanţare prin eliminarea tuturor clauzelor care dădeau cercetateorilor posibilitatea să se apere în faţă abuzurilor autorităţii. Practic dl Adrian Curaj introduce clauze abuzive în contract pentru a-şi asigura pe viitor liniştea.

fax

În corespondenţa oficială, dl Curaj refuză să accepte faptul că termenul de 45 de zile a fost depășit şi inventează de la el alte termene dând interpretări hilare prevederilor contractuale, de altfel foarte clare.
În momentul în care există şi oponenţi, cercetători care refuză să accepte clauzele abuzive, Adian Curaj nu numai că trimite un fax de ameninţare, dar recunoaşte exact ce clauze abuzive vrea să fie introduse în contract. 

RE_ PCCA 146 – Situatie 2014-10feb

Pentru a încerca să piardă urma Actelor Adiţionale depuse la UEFISCDI fără clauze abuzive, acesta antedatează Acte Adiţionale pentru a încerca să ascundă abuzul de putere. Şi pe 2015 există o situaţie similară, când bugetele au fost tăiate din nou la jumătate, încălcând Strategia Naţională de Cercetare aprobată prin HG . 929 din 21 octombrie 2014.

Pag 1 Aditional Falsificat

Aceste fapte au fost reclamate la DNA încă din 24 martie 2015, însă Codruţa Kovesi a refuzat să pornească cercetările în acest caz de corupţie la vârful unui minister şi a autorităţilor din subordine ce gestionează bani publici. Chiar şi cereirle de informare ale reclamantului au fost ignorate. Numai ieşirea în lumina reflectoarelor a permis opiniei publice să cunoască adevărata faţă a dl. Adrian Curaj, cel care este desemnat să se îngrijească de educaţia copiilor noștri şi de gestionarea unor sume de miliarde de euro.

Cazurile relatate sunt doar vârful icebergului infracţional din educaţie şi cercetare, în realitate fraudele se întind pe numeroase alte instituţii şi autorităţi: ANCSI, IFA, ROSA.

Plangere Penala

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*