Ultimele Știri

De unde putem cumpăra vin de calitate în București?

„Vinul bun îți șoptește la ureche", sloganul cu care Dan Șendrea își atrage clienții

„Dacă cineva în România îți spune că un vin este Premium, bagă banii înapoi în buzunar și dispari!”, este sfatul unui blogger, bun cunoscător al vinurilor. Vinul 100% natural a devenit o raritate în zilele noastre, în condițiile în care piața este monopolizată de oferta din marile lanțuri de magazine. 

La prima vedere, Crama Matache, afacere deținută de inginerul Dan Șendrea, pare un magazin de antichități. De fapt, acolo se vinde vin adevărat! Magazinul se află în sectorul 1, în zona Pieței Matache, pe strada Cameliei.

crama-matache-2-620x410

Prețurile sunt cât se poate de acceptabile. De exemplu, cu 25 lei, poți cumpăra 1,5 litri de Cabernet Sauvignon dulce, din podgoria Segarcea. Este inclusă în preț sticla tradițională cu dop de plută, care are o formă aplatizată, în scopul păstrării vinului la temperatura optimă. Dopul special conceput menține aroma și prospețimea pentru un timp îndelungat.

„Vinul îl achiziționez de la micii producători locali, care respectă tehnologia clasică de preparare. Aceștia nu mai au acces pe piața internă, sufocată de produsele din import. Când un sortiment de vin, care în mod normal are 13-14 grade alcool, se găsește în supermarketuri cu 11-12 grade, trebuie să ne punem întrebări privind veridicitatea și calitatea acestuia. „

Aceasta este părerea domnului Dan Șendrea, inginer de specialitate. Acesta ne mai îndeamnă să ne lăsăm ghidați și de intuiție: „Vinul bun îți șoptește la ureche”, sloganul cu care își întâmpină de fiecare dată clienții. „Un pahar de vin de la mine te scutește de un drum la doctor”, le mai spune acestora la plecare. O strategie de succes, prin care a reușit să-și formeze o clientelă fidelă și, în același timp, selectă: aici vin doar iubitorii vinului de calitate și a sortimentelor tradiționale românești.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*