Ultimele Știri

De unde ni se trag sărăcia și subdezvoltarea?

N-am să înţeleg niciodată de ce o ţară ca România, aşezată pe un pământ dăruit de Dumnezeu cu de toate, cu resurse considerabile ale solului şi subsolului, cu întinse zone de câmpie, dintre cele mai fertile de pe bătrânul continent, cu oameni pricepuţi şi harnici, înzestraţi, totuşi, să sfinţească locul, rămâne vizibil sub aspectul productivităţii, al nivelului de trăi şi al prosperităţii, în urmă celorlalte popoare comunitare. De unde ni se treag sărăcia şi subdezvoltarea?

Cum naiba ni se tot întâmplă ca între omul serios, harnic, profesionist desăvârşit şi individul cu clanţa mare, şmecherul cu tupeu, licheaua care se bate neruşinat cu cărămida devoţiunii în piept pentru binele şi viitorul luminos al cetăţii, să dăm mereu câştig electoral tocmai imposturii? De 25 de ani postdecembrişti trăim, suportăm această lehamite, acest calvar.

Guvernul Ponta a ajuns să-şi rezolve toate problemele prin ordonanţe de urgenţă. De ce? Pentru că aşa vor muşchii lui Victor Ponta. Tot ce mişcă în ţara asta se rezolvă „de urgenţă”, fără a lua în consideraţie nici prevederile Constituţiei, nici procedurile parlamentare, nici nimic din ceea ce ţine de democraţie. Actualii conducători ai ţării îşi permit „aroganţa” de a da cu flit şi a face ceea ce doresc, atunci când doresc, pentru a-şi face jocurile! Tot din cauza acestei atitudini de a guverna după bunul plac şi după ureche creşte şi opoziţia, fără a avea vreun merit, dar profitând de tâmpeniile celor care ne conduc.

Preşedintele Băsescu se dă, de vreo două cincinale, arhanghel şi factor decisiv în bătălia crâncenă cu corupţia endemică din ţară. Rezultatul, la capătul celor zece ani de băsism? Corupţia e tot mai ameninţătoare şi înfloritoare. Baroni, mafioţii sunt în toate întocmirile partizane postdecembriste, indiferent de culoarea politică. Mafioţii din gaşca lui Traian Băsescu sunt la întrecere şi mâna în mâna cu cei din celelalte partide, de Stânga sau de Dreapta.

Lupta între anacronicul şi compromisul regim băsist şi actuala putere USD în această logică a promisei „Dreptăți până la capăt” parcă nu se mai dă. Băsescu se zbate din răsputeri să se legitimeze ca neprihănit, incoruptibil, când, de fapt, are în cârca atâtea potlogării penale.

Numirea lui Vâlcov, că ministru Delegat pentru Buget, a intrat şi ea în acest război, pe contre, cu schimburi de replici penibile  aruncate de la Cotroceni spre Palatul Victoria şi viceversa. Pe mâna lui Traian Băsescu, aşa-zis „factor de stabilitate” a ajuns această ţară, iar Victor Ponta se lasă antrenat în acest dialog de mahala şi răspunde cu aceeaşi monedă. Oare când se va sfârşi această ţigănie tot mai greu de suportat?

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on De unde ni se trag sărăcia și subdezvoltarea?

  1. ”Oare când se va sfârşi această ţigănie tot mai greu de suportat?”
    Nu în timpul vieților noastre! Mi-e greu să accept asta, însă trebuie să recunosc: din punct de vedere al atitudinii civice suntem total… ineficienți! Și atunci EI își permit să măture cu noi pe jos! 🙁

  2. Ciuma rosie inca e prezenta si ne inconjoara de peste tot.

    https://www.facebook.com/groups/231819893629902/?fref=ts

  3. Tara noastra aur poarta, noi cersim din poarta in poarta… Stiu ca ce vrau sa spun multi ma vor lua in furci, insa trebue de schibat ceva urgent. Azi a-si fi de acord sa revina in forta un partid asemenea legionarilor, sa puna la punct hotia, tigania maghearia, suntem l-a pamant,inca ceva timp si vom fi la coada vacii, daca nu suntem deja. Sunt impotriva dictaturii sa ma credeti, insa oredene trebue facute, prin credinta, prin demnitate nationala.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*