Ultimele Știri

De sărbători, românii au cheltuit 22 de milioane de euro

Bugetul românilor pentru petrecerea sărbătorilor a fost unul foarte generos. Aceștia au cheltuit peste 22 de milioane de euro, ca să își petreacă Crăciunul și Revelionul la munte.

Hotelurile şi pensiunile din staţiunile montane au fost neîncăpătoare. Aproape 140.000 de oameni și-au planificat vacanța în stațiunile montane. Aceștia au cheltuit aproape 22 de milioane de euro pentru distracția de Crăciun și Revelion.

De Crăciun gradul de ocupare a locurilor de cazare fost de 60-80%, iar la sfârşit de an peste 80%. Românii nu s-au zgârcit la bani de sărbători, dar au ales să-i cheltuiască în scurt timp. Cei care şi-au planificat vacanţa de Crăciun, au ales un sejur de 4 zile, în timp ce vacanţa de Revelion a durat între 5 şi 7 zile. În 2014 mulţi au preferat pensiunile din zona rurală. 

În perioada Crăciunului, 60 de mii de turişti s-au cazat în pensiunile de la ţară, iar de Revelion locaţiile tradiţionale au fost ocupate de 80 de mii de turişti. Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a depăşit 800 de lei de persoană.

În zona Moldovei, cei mai mulți turiști au mers în Vatra Dornei și Durău. Datele ANTREC arată că preferata turiștilor rămâne însă zona Bran-Moieciu-Fundata din Brașov. Aglomerate au fost și localitățile turistice din Maramureș, Sibiu sau Vrancea.

Cel mai mult s-a cheltuit pe cazare. Prețurile au pornit de la 2.200 lei/cameră pentru trei nopți şi au mers până la 4.000 lei/cameră pentru patru nopți.

Datele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural arată că românii au fost consecvenţi preferinţelor din anii trecuţi. Pentru sărbătorile din 2014 au preferat zonele montane din  judeţul Braşov precum Bran-Moieciu-Fundata, staţiunile de pe valea Prahovei, dar şi locaţii pitoreşti din zona Sibiului sau a Maramureşului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*