Ultimele Știri

‘De la oameni, pentru oameni’: Un tânăr strânge 1,6 miliarde de euro pentru poporul grec

grecia

Un tânăr din Marea Britanie a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Indiegogo pentru poporul grec aflat astăzi în suferință. Tânărul își dorește să strângă 1,6 miliarde de euro, cam cât valorează rata restantă a Greciei la Fondul Monetar Internațional.

Solidaritatea cetățenilor europeni și nu numai, nu s-a lăsat așteptată și în numai cinci zile a fost donată suma de  1,598,245 euro, aproape 1% din cât și-a propus cetățeanul britanic să strângă pentru Grecia. Chiar dacă nu va reuși să adune 1,6 miliarde de euro, exemplul său rămâne un model de solidaritate europeană.

”De la oameni, pentru oameni”,  se numește campania inițiată de britanicul în vârstă de 29 de ani.

„Sunt din York, Yorkshire în nordul Angliei, dar trăiesc în Bethnal Green, Londra. Lucrez în prezent într-un magazin de pantofi din Londra.”, spune tânărul care a inițiat campania de strângere de fonduri.

„Toate aceste discuții pe tema falimentului din Grecia devin plictisitoare. Miniștrii europeni și-au încordat mușchii și am luat atitudine pentru a ajuta poporul grec. De ce nu noi, oamenii pur și simplu, noi nu ne putem schimba soarta?

Uniunea Europeană este casa a 503 milioane de oameni, dacă noi toți am dona câțiva euro, atunci putem salva Grecia și putem spera că își va reveni în curând. Ușor. Avem nevoie de 1,6 miliarde de euro, de asta au grecii nevoie. Poate părea o mulțime de bani, dar este doar puțin peste 3 € din partea fiecărui european.”,  afirmă tânărul pe platforma Indiegogo.

De ce Grecia?

„Acest lucru nu este doar despre Grecia, ci despre poporul grec, clasa muncitore încearcă să ajute alți oameni obișnuiți din întreaga lume. Dacă guvernele, corporațiile sau băncile nu vor ajuta, ce putem face, strângem împreună. Chiar dacă nu vom ajunge la această țintă, ce mesaj minunat vom trimite. Acest lucru arată că dacă ești un băiat din clasa muncitoare în Yorkshire, Scoția sau Atena alte persoane din întreaga lume vor avea grijă de tine, chiar dacă guvernul tău a uitat.

Pentru a ajuta o economie să se recupereze avem nevoie de investiții și de stimulare, nu de tăieturi și austeritate. Noi îi putem ajuta pe verii noștri greci prin cumpărarea produselor minunate grecești, cum ar fi feta, măsline, vin și multe altele. Și poate considerând Grecia ca destinație de vacanță. Comerțul va ajuta Grecia și poporul grec să iasă din situația actuală.”, a decalarat inițiatorul campaniei.

În cinci zile 91,750 de oameni au donat aproape 1,6 milioane de euro pentru poporul grec. Campania mai durează patru zile așa că poți dona și tu AICI câțiva euro pentru poporul grec.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*