Ultimele Știri

De ce toţi candidaţii la prezidenţiale vor să îl bată pe Victor Ponta?

Aşa cum se prezintă lucrurile în preambulul campaniei electorale, este anevoios de anticipat care vor fi mesajele distincte ale candidaţilor, fiindcă impresia de harababură nu lipseşte. O polarizare bizară între moralitate şi oportunism în politică nu este exclusă, deşi mai apăsată ar putea fi polarizarea între adepţii debăsificării şi cei ai continuităţii.

Încrâncenarea politicianistă, ţinând evenimentul între două tururi de scrutin în luna noiembrie, a început, de fapt, cu mult timp înainte, încă de astă-primăvară de după europarlamentare, răstimp în care unii candidaţi desemnaţi, validaţi prin congrese de partid, s-au supărat, s-au retras din cursă, s-au pierdut pe drum, iar alţii au intrat în acest maraton. De la început trebuie spus faptul că, în apriga învrăjbire politico-electorală, avem un promotor care, chiar dacă nu mai candidează, se dă de ceasul morţii să tragă el sforile şi să facă jocurile: Traian Băsescu.

Este de notorietate că obiectivul său este să se ia, cu orice preţ, forţele politice de dreapta într-un pol puternic, ca nu cumva să ia preşedinţia stânga. Astfel, s-au îndreptat împotriva lui Victor Ponta. Mai toţi se declara convinşi că vor ajunge în turul al doilea, ca să se ia la trântă cu unicul candidat al stângii şi să-l învingă.

Unul dintre aceştia este primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Numai că acesta are probleme cu casele, cu incompatibilităţile găsite de Agenţia Naţională de Intregritate. Totuşi, Iohannis e ferm convins că, ajungând în confruntarea finală cu Victor Ponta, o să iasă învingător. Un alt candidat cu afinităţi şi convingeri liberale este Teodor Meleşcanu care a demisionat de la şefia SIE şi s-a angajat ca independent în competiţie. El zice zâmbind diplomatic: „Ponta va fi câştigătorul primului tur de scrutin. În turul al doilea, însă, îl bat eu”.

Pe Victor Ponta anunţă că o să-l bată măr şi PP-DD-istul Dan Diaconescu şi ecologistul William Brânză şi procurăriţa Monica Macovei, această din urmă contând pe electoratul care, de-a lungul postdecembrismului, a stat acasă, dar acum, fascinat de programul şi discursul fostei pedeliste o să vină buluc la urne şi o vor vota, sigur, pe dânsa.

Însă, cea mai mare primejdie pentru demersul electoral al lui Victor Ponta o reprezintă pemepista Elena Udrea. De ce? Fiindcă Elena Udrea ne argumentează: „Am o platforma electorală formidabilă, România Frumoasă. Va invit să vedeţi acolo fapte, cifre, proiecte concrete, susţinute de mine; spre deosebire de alţii, eu am demonstrat deja că pot. Vreau să construiesc în continuare România Frumoasă, cu ajutorul dumneavoastră”. Doamna Udrea spune sus şi tare că e urmaşa lui Traian Băsescu, că vrea să continue proiectele acestuia şi că electoratul e fascinat de aceste proiecte. Mai zice blonda că Victor Ponta e speriat de moarte la gândul unei finale cu Elena Udrea. În turul al doilea, urmaşa vaporeanului simte şi crede că o să-l bată pe prezidenţiabilul USD.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on De ce toţi candidaţii la prezidenţiale vor să îl bată pe Victor Ponta?

  1. Aurelia Ionescu // 26 septembrie 2014 at 13:31 // Răspunde

    Ponta are limba de lemn….si inca nici nu si-a inceput mandatul. Unde este IOAN GHISE??…chiar unde este …?????.

  2. Intrebarea corecta este – de ce vrea ponta sa-i bata pe toti ceilalti candidati?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*