Ultimele Știri

De ce să bem apă cu lămâie dimineața

Cu toții suntem în căutare de trucuri care să ne îmbunătățească viețile. Fie că ești mamă, scriitor, profesor, antrenor, afacerist, ceea ce faci dimineața îți influențează întreaga zi și contează cu adevărat.

Să îți începi ziua bând o cană de apă caldă împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie, aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

A fost pentru multă vreme o practică Ayurvedic ( potrivit căreia alegerile pe care le faci cu privire la rutina zilnică îți pot ajuta organismul să fie rezistent în fața bolilor sau slăbit și în pericol de îmbolnăvire).

Apa caldă ajută la stimularea tractului gastro-intestinal, iar lămâile stimulează și purifică ficatul și ajută acizii digestivi la digestie și eliminare.

dnasionvcaso

Citricele, cum ar fi lămâile, sunt bogate în vitamina C (acid ascorbic). Vitamina C luptă împotriva răcelii, iar acidul ascorbic ajută la absorția fierului, așadar prezintă un dublu rol în funcția imunitară.

Și lămâia nu conține doar vitamina C. Puțini știu că este bogată în potasiu, care ajută la o bună funcționare a creierului și a nervilor.

Dacă doriți să preveniți infecțiile urinare sau suferiți de una, este foarte recomandată. Atunci când corpul tău prezintă dezechilibru al PH-ului, ești predispus la boli. Chiar dacă lămâile par acide, ele sunt extrem de alcaline și reprezintă o alternativă extrem de eficientă în a echilibra PH-ul, mai ales dacă obișnuiești să mănânci multă carne, brânză sau  să consumi alcool.

Pe de altă parte, apa cu lămâie este un diuretic natural, ajutând la detoxifiere. Acidul citric ajută la maximizarea enzimelor, cu rol în stimularea ficatului.

Deși mulți ezită în a înlocui cafeaua de  dimineață cu apa cu lămâie, cei care au încercat, au declarat că, după câteva zile, pot renunța cu ușurință la cafea. Combinația de apă cu lămâie ajută la hidratarea și oxigenarea sângelui, făcându-te să te simți minunat.

De asemenea, este recomandată pentru un ten perfect hidratat, căci vitamina C joacă un rol critic în menținerea sănătății pielii și antioxidanții pot combate factorii de îmbătrânire. Potrivit FitDay, vitamina C ajută la producerea de colagen, prevenind apariția ridurilor.

Apa cu lămâie luptă împotriva bacteriilor din gură și a respirației urât mirositoare.

O viață sănătoasă este o alegere, iar acest ritual simplu și rapid ne ajută să ne îmbunătățim starea generală și să avem multă poftă de viață.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website