Ultimele Știri

De ce româncele sunt cele mai discriminate pe piața muncii

Discriminarea femeilor în România

România se află pe ultimul loc într-un clasament al Uniunii Europene cu privire la egalitatea de șanse oferite pe piața muncii femeilor și bărbaților, iar discrepanța de gen din țară continuă să fie mare, chiar dacă diferențele salariale sunt mici și procentul femeilor în funcții de conducere a crescut semnificativ.

Stereotipurile de gen continuă să fie bineinfiltrate în sociatatea noastră, iar acest lucru se răsfrânge și asupra activităților zilnice de la locul de muncă. Dacă șansele de angajare pentru o femeie în țările occidentale sunt în balanță cu cele ale bărbaților, în România discriminarea de gen te lasă la cratiță. 

Statisticile Eurostat arată că prezența femeilor pe piața muncii din România este cu 6% mai scăzută decât media europeană, ceea ce influențează în mod direct inactivitatea. Mai exact, aproape jumătate din femeile din România (44%) nu muncesc sau sunt nevoite să stea acasă din cauza pieței de muncă ostile.

Principalele cauze ale discriminării acute ale femeilor în România le reprezintă mentalitatea, influența societății, educația, lipsa locurilor de muncă și corupția. Ideea că femeia trebuie să stea acasă și să aibă grijă de copii, iar bărbații să aducă bani în gospodărie încă persistă în mentalitatea românilor. Acesta este doar unul din stereotipurile societății noastre bineinfiltrat în mediul rural, însă care în jungla urbană a evoluat până la tipajul de segregare pe domeniile de activitate.

Dacă domeniile care necesită competențe sociale, precum în sănătate, asistență socială sau învățământ sunt pentru femei, atunci toate celelalte sunt pentru bărbați, iar puținele cazuri în care femeile ajung ingineri, IT-iști sau generali sunt considerate excepții.

Conform unui studiu realizat în cadrul programului european „Step2succes”, toate aceste stereotipuri de gen, legate de personalitate sau în raport cu locul de muncă sunt foarte accentuate în județele din nord-estul țării (45%), iar în București se află la un nivel minim (19%).

Un aspect pozitiv înregistrat pe piața muncii din România este că la nivel de antreprenoriat nu există această discriminare, iar diferențele salariale sunt printre cele mai scăzute din Europa.

Soluțiile propuse de experții în sociologie sunt legate de legislația românească, care ar trebui îmbunătățită în sensul antidiscriminatoriu și de luat măsuri eficiente de implementare a mecanismului legal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*