De ce resping SUA și aliații săi posibilitatea unui război terestru cu Statul Islamic! ”Ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 iulie 2016
  • Externe

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, respinge ideea unui război terestru cu Statul Islamic. O astfel de intervenție ar fi cea mai mare capcană în care ar putea intra SUA și aliații săi, este de părere și Jean-Pierre Filiu.

Statul Islamic își dorește ca războiul cu SUA și aliații săi să fie unul terestru, motivat fiind de profețiile care spun că ei sunt cei care vor învinge într-o luptă apocaliptică care va avea loc atunci când armata Occidentală va veni pe terenul lor.

Mai mult decât atât, atunci când SUA a invadat pentru prima dată Irak, Abu Musab al-Zarqawi, unul dintre cei mai mari suţinători ai mişcării terosite, care a contribuit la înfiinţarea Statul Islamic, a numit invazia americană din 2003: „Invazia binecuvântată”.

Barack Obama se opune unei intervenții terestre și declară că SUA ar trebui să urmărească o „victorie sustenabilă” care implică atacuri aeriene şi susţinerea cu armament a trupelor locale care lupta împotriva Statului Islamic

„Am spus-o în mod repetat: din cauza acestor profeţii, să începem o luptă terestră ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea. Ei vor să trimitem armata să lupte terestru pentru că au prevazut şi vizualizat deja acest lucru” a zis Jean-Pierre Filiu, profesor specializat pe studii despre Orientul Mijlociu, la Sicences Po din Paris şi autor al cărţii „Apocalipsa în Islam”, care explorează Coranul, pe care îşi bazează teroriştii ideologia.

Cartea sfântă a islamiștilor descrie o luptă care va avea loc în oraşele Dabiq şi Amaq, două oraşele mici care încă există în nordul Siriei. Numărătoarea inversă până la apocalipsa începe în momentul în care „romanii”, un termen folosit de militanţi pentru a denumi americanii şi aliaţii săi, vor pune piciorul în Dabiq, conform ZF.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *