Ultimele Știri

De ce refuză românii vaccinarea?

Mass-media și  politicieni au intrat în fibrilație în ultima perioadă deoarece tot mai mulți români evită să se vaccineze. Părinții români evită să își vaccineze copiii, mai ales când vine vorba de noile tipuri de vaccin. 

Conform unui studiu realizat de Institutul Matei Balș, un sfert din cetățenii români nu au încredere în vaccinuri și se tem de efectele secundare ale acestora. Foarte mulți părinți își i-au informațiile de pe internet, însă nu întotdeana ceea ce găsești pe internet este și adevărat.

Mai există și un grup restrâns de părinți care cred în teorii ale conspirației, cum că Organizația Mondială a Sănătății încearcă să reducă populația lumii prin vaccinare. La o simplă căutare pe Google poți  găsi discursul lui Bill Gates, unde vorbește despre reducearea populației cu 15% prin vaccinare, fapt ce îi îngrijorează pe unii părinți. 

Statul român la rândul său nu are o comunicare deschisă cu părinții și nici nu oferă soluții. Statul vine cu o lege tâmpită unde se propune sancționarea părinților care nu își vaccinează copiii. Această lege nu poate produce decât teamă și reticență. Conform acestui proiect de lege personalul medical care se manifestă împotriva vaccinării copiilor ar putea să piardă dreptul de liberă practică, iar părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea pot fi sancţionaţi.

Părinţii care refuză vaccinarea copiilor ar putea primi anumite „sancţiuni administrative” sau „limitarea accesului copiilor în colectivităţi”.

Spitalele mizere, sancțiunile și izolarea copiilor 

Statul român nu poate să îl liniștească pe părinte cu astfel de măsuri, ci mai degrabă îl îndepărtează și mai mult de sistemul medical. În România, 64% din medici şi 82% din asistenţii medicali limitează accesul pacienţilor la informaţiile medicale personale. Spitalele murdare, medicii corupți și, legăturile dubioase dintre profesorii de medicină și industria farmaceutică produc repulsie, frică. 

Presa aservită clasei politice devine o altă problemă în această ecuație.  Prim-ministrul Victor Ponta s-a lăudat în fața presei cu noul lot de vaccinuri antigripale produse la Institul Cantacuzino pe 2 decembrie 2013, vaccin care s-a dovedit mai apoi a fi toxic. 

Spitale România

spital_32_66ddcc10dc

image-2013-11-18-16053445-0-spitale-romanesti-2013

image-2014-06-11-17463357-0-spital-judetean-salon

Cum mai poate avea încredere un părinte în sistemul medical românesc când au loc astfel de fapte grave?

Un vaccin toxic este o problemă de Siguranță Națională, însă în cazul vaccinului antigripal de la Cantacuzino, autoritățile au luat măsuri doar când a apărut informația pe surse în presă. O sursă anonimă a informat presa că în vaccinul gripal de la Cantacuzino exista un nivel de 30 de ori mai mare de endotoxină decât cel de 100 de unități acceptat în Uniunea Europeană.

România nu poate remedia problemele până nu va elimina corupția din sistemul medical, numirea în funcții pe criterii politice la conducerea spitalelor și o reorganizare serioasă sau chair desființarea CNSAS.

Acestea ar putea fi câteva din cauzele ratei scăzute de vaccinare. Campaniile presei aservite privind încurajarea vaccinării nu vor avea efectele dorite, deoarece ne vom lovi de trei mari probleme: 

  • mizeria din spitale
  • corupția din rândul cadrelor medicale 
  • subfinanțarea sistemului medical

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*