Ultimele Știri

De ce plătim prețuri exorbitante pentru deszăpezire?

Așa cum ne-au obișnuit autoritățile statului au fost din nou surprinse de valul de frig și vreme rea care a lovit România în ultima săptămână. Cei care ar fi trebuit să încheie contracte de deszăpezire la nivel local, la rândul lor ori au uitat să facă acest lucru sau l-au făcut la mica înțelegere cu firme prietene, pentru că așa se obișnuiește pe plaiurile mioritice.

În urma proastei organizări, defapt în unele cazuri a unei organizări inexistente, mai multe persoane au decedat din cauza troienelor care au blocat drumurile. Un caz aparte care ne-a atras atenția și care a fost făcut public este contractul de deszăpezire al autostrăzii A1, unde prețul per kilometru deszăpezit a atins exorbitanta sumă de 18. 600 euro.

Contactat de jurnaliștii Gândul, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga a oferit o explicație hilară, „probabil aşa a ieşit suma în urma licitaţiei, nu mă ocup personal de licitaţii”.

CNADNR vine și cu o explicație pentru a demonstra de ce costă atât de mult deszăpezirea: preţul total include, pe lângă deszăpezire, şi alte activităţi. Între acestea se numără patrularea preventivă, achiziţie şi transport de sare în bazele de deszăpezire, reparaţii ale părţii carosabile „ca urmare a operaţiunilor de deszăpezire şi a fenomenelor meteo de îngheţ – dezgheţ”, închirieri de utilaje pentru deszăpezire. În aceiaşi bani mai sunt incluse şi montarea, demontarea şi revizia panourilor de parazăpezi, se arată în răspunsul transmis de CNADNR pentru Gândul.

În plus, CNADNR a menţinonat că „acţiunea de deszăpezire şi patrulare preventivă reprezintă aproximativ 30 % din ponderea celorlalte activităţi incluse în contractele de întreţinere curentă pe timp de iarnă”.

„Precizăm că 1 km fizic de autostradă (lungime = 1000 m şi lăţime de 21 m a părţii carosabile) reprezintă de fapt 3 km echivalenţi de drum naţional (lungime 1000 m şi lăţime de 7 m a părţii carosabile). Astfel, preţul pe 1 km echivalent de deszăpezire şi patrulare preventivă se ridică la aproximativ 1 475 euro, acesta putând fi variabil în funcţie de severitatea iernii şi a numărului de intervenţii”, se mai arată în răspunsul transmis gândul de Compania de autostrăzi, adăugând că o analiză completă care să reflecte preţul efectiv poate fi efectuată la sfârşitul lunii martie 2015, respectiv finalul iernii 2014-2015.

Cu toate că vin și aceste explicații tot nu putem fi convinși de buna credință a reprezentanților Companiei de Autostrăzi, pentru că în Finlanda, țara lui Moș Crăciun unde ninge cel puțin 6 luni pe an deszăpezire nu depășește suma de 5000 de euro per kilometru.

Către cine merg contractele cu dedicație?

CNADNR a încheiat contracte de deszăpezire în ultimele două luni în valoare de 13,7 milioane de euro. Firma care a primit cei mai mulți bani pentru deszăpezire fiind Asocierea STRACO GRUP SRL- – GENERAL TRUST ARGEŞ SRL, câştigătorul contractului pentru întreţinerea curentă a autostrăzii A1 în această iarnă.

Straco a câştigat în ultimii ani numeroase contracte cu statul, cele mai cunoscute fiind cel pentru asfaltarea a 22 din cei 82 de kilometri ai autostrăzii Sibiu-Orăştie, dar şi cel pentru şoseaua de mare viteză dintre Deva şi Orăştie. Asociaţii STRACO GRUP, Alexandru Horpoş, Traian Horpos şi Vlad Ionel Vameşu, au fost reţinuţi într-un dosarul deschis recent de DIICOT cu suspiciunea că firma lor ar fi emis facturi către o altă companie, pentru operaţiuni nereale.

General Trust Argeş este firma omului de afaceri Cătălin Spătaru, supranumit „regele asfaltului din Argeş”. Spătaru se numără printre apropiaţii secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne, Ion Stoica, fost şef al Poliţiei Vâlcea, care îi este şi naş de botez.

Cum în România o mână se spală pe alta nu avem speranțe ca acești regi ai asfaltului și ai contractelor de deszăpezire vor fi trași vreodată la răspundere împreună cu cei care administrează Compania de Austrăzi. Direcția Națională Anticorupție ar fi nevoită să își tripleze numărul de angajați pentru a mai stârpi jaful din banul public, acțiune care ține România legată cu un lanț de picior și nu îi dă voie să facă pasul următor, un pas către democrație și un viitor mai bun pentru cetățeni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*