Ultimele Știri

David Cameron plănuiește ieșirea din UE a Marii Britanii

Premierul britanic, David Cameron plănuiește ca în cazul victoriei de la prezidențiale, din mai 2015, să organizeze un referendum pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta a declarat, de asemenea, că va lua măsuri pentru a limita accesul la ajutoare sociale pentru imigranţii care provin din Uniunea Europeană.

Înainte ca imigranții să aibă acces la anumite avantaje, precum reducerea de taxe sau locuințe sociale, premierul dorește să introducă o perioadă de patru ani. Acesta susține că aceste măsuri sunt absolut necesare pentru ca Marea Britanie să facă în continuare parte din UE. În același timp, însă, a anunțat că dacă va avea parte de o victorie la alegerile prezidențiale din luna mai a anului 2015, va organiza un referendum pentru scoaterea Marii Britanii din UE.

”Dacă voi reuşi, voi milita pentru o menţinere a ţării noastre în cadrul unei Uniuni Europene reformate. Însă dacă preocupările noastre nu vor fi ascultate şi relaţiile noastre cu UE nu se vor baza pe un mai bun echilibru, atunci, evident, nu pot exclude nimic”, a declarat acesta.

În ceea ce privește măsurilor luate în privința imigranților, Cameron a declarat: ”Obiectivul meu este simplu: să facem ca sistemul nostru de imigraţie să fie mai corect şi să frânăm afluxul extrem de ridicat de imigranţi veniţi din restul UE”.

Biroul Naţional de Statistică a dezvăluit o creştere de 39% a soldului migrator pozitiv între iunie 2013 şi iunie 204, la 260.000 de persoane, Partidul Conservator are ca obiectiv, însă, scăderea numărului de imigranți până la 100.000 de persoane.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on David Cameron plănuiește ieșirea din UE a Marii Britanii

  1. alegeri prezidentiale in uk? pe cine sa aleaga? pe regina lisaveta? cine v-a facut ziaristi, bai fratilor? de unde ati copiat stirea?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*