Date îngrijorătoare: Peste 170 de orașe din România au pierdut până la 50% din numărul de locuitori, pe parcursul a 22 de ani – FOTO

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 august 2016
  • Social

Circa 170 de comune au rămas, pe parcursul a 22 de ani, fără 30-50% din populație, relevă o analiză elaborată la nivelul Guvernului. De asemenea, aproape 50 de orașe și municipii au pierdut în jur de 20% dintre locuitori, în același interval, conform Profit.ro.

Analiza elaborată de Guvern se referă la perioada anilor 1990-2012, iar printre orașele al căror număr de locuitori a scăzut cu peste 20% se află Predeal, Sinaia, Bușteni, Slănic, Moldova Nouă, Sulina, Azuga, Băile Tușnad, Sovata, iar pe lista municipiilor se înscriu, printre altele, Mediaș, Reșița, Hunedoara, Brașov, Petroșani, Sighișoara.

orase1

orase2

orase

Comunele cu scăderi accentuate de populație, de peste 30%, au fost sesizate în 30 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *