Ultimele Știri

Darius Vâlcov s-a ales cu al treilea dosar penal la DNA! În dosar sunt anchetate și alte persoane

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost audiat astăzi la sediul DNA circa o oră, timp în care i-au fost prezentat și noile acuzații într-un nou dosar penal. 

La data faptelor Darius Vâlcov ocupa funcția de primar al municipiului Slatina, anunță procurorii DNA. Acesta este achetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VÂLCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denunțător, administratorul unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anunță că în acest dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. La această oră nu se cunosc date despre celelalte persoane anchetate, însă Darius Vâlcov a depus un denunț împotriva fostului său coleg de partid Vasile Blaga. 

CONVENTIA NATIONALA EXTRAORDINARA A PDLCitește și: Ce a spus Darius Vâlcov despre Vasile Blaga la DNA

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*