Ultimele Știri

Darius Vâlcov poate fi reținut și arestat

valcov

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, poate fi reținut și arestat în urma votului din Senat.  La votul din Senat au fost înregistrate 120 voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”.

Săptămâna trecută, senatorii au încuviinţat reţinerea acestuia, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins arestul preventiv. În prezent, Vâlcov se află în arest la domiciliu, însă procurorii au adus noi probe la dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi de obţinerea mai multor bunuri ilegale, printre care şi 101 de tablouri.

Deşi nu a venit la comisia juridică pentru a-şi susţine apărarea, Darius Vâlcov le-a transmis senatorilor că va veni în plen, miercuri, când aceştia vor vota cele două cereri ale procurorilor DNA.

În dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi în care procurorii susţin că ar fi folosit informaţii obţinute în calitate de primar, ministru şi senator, pentru a favoriza o firmă de cadastru, dar şi pentru că ar fi obţinut ilegal mai multe bunuri, procurorii anticorupţie au cerut extinderea urmăririi penale, dar şi o a doua reţinere şi arestare preventivă pe numele lui Vâlcov.

În urma percheziţiilor, procurorii DNA au găsit, printre altele, 101 de tablouri, achiziţionate prin interpuşi şi depozitate la alte persoane. Potrivit unor surse Mediafax, Vâlcov ar fi urmat să-şi deschidă o galerie de artă.

Comisia juridică a avizat favorabil ambele cereri ale procurorilor, urmărirea penală cu nouă voturi ”pentru”, iar reţinerea şi arestarea preventivă cu şapte voturi ”pentru” şi două abţineri.

În cursul zilei de marţi, fostul ministru de Finanţe a fost audiat la DNA, iar surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii i-au refuzat cererea de a încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*