Ultimele Știri

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a demisionat din funcție. El este urmărit penal pentru luare de mită.

Președintele Klaus Iohannis a cerut revocarea din funcție a ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov, prin urmare, într-o intervenție televizată, premierul României, Victor Ponta a făcut publică demisia ministrului.

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, se arată în mesajul transmis duminică de șeful statului cu privire la dispunerea urmăririi penale față de ministrul de Finanțe.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor. Premierul a declarat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis și că, după ce Vâlcov va termina proiectul de Cod Fiscal, se va gândi la un nume pentru postul de ministru de Finanțe.

„Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care bineînțeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea și cu președintele. Aștept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol important și pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal, iar imediat o să mă gândesc la cel care va fi numit și îi voi înainta propunerea președintelui. I-am cerut însă ca în zilele imediat următoare să prezinte totuși Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală „, a declarat Victor Ponta.
Ministrul Finanțelor Darius Vâlcov este urmărit penal, anunță DNA. Social-democratul este acuzat de trafic de influență, infracțiune comisâ când era primar al orașului Slatina. Procurorii DNA arată, într-un comunicat de presă, că Darius Vâlcov a primit “în perioada 2010-2013 aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2,48 milioane de lei a primit-o prin intermediul unor firme”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*