Ultimele Știri

Dan Șova își va petrece Revelionul în spatele gratiilor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins luni contestația lui Dan Șova, astfel încât senatorul rămâne în arest preventiv, în dosarul CET Govora. Decizia este definitivă, iar Dan Șova își va petrece sărbătorile de iarnă în arestul Poliției Capitalei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Dan Şova, senator, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, de două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Mihai Bălan, director general al CET Govora, şi Constantin Lăpădat, director economic în cadrul SC CET Govora, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006– 2008, Dan Şova i-a determinat pe Mihai Bălan, director general, şi Constantin Lepădăt, director economic în cadrul SC CET Govora, să încheie două contracte de asistenţă juridică în termenii impuşi de el, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice.

„Concret, la data de 01.03.2006 şi 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” două contracte distincte de asistenţă juridică având ca obiect asistenţă juridică/consultare/reprezentare şi plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro şi respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condiţiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistenţă juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeaşi Societate Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii””, se arată în ordonanţa procurorilor.

Anchetatorii susţin că astfel a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoarede 667.409,20 euro şi 1.822.928,24 lei şi creat în mod injust un folos în patrimoniul Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*