Ultimele Știri

Dan Șova, în arest pentru 24 de ore

Dan Șova

Dan Şova a ajuns în această după-amiază la DNA. De aici, senatorul a fost transportat cu o mașină către arest.

Astăzi, senatorii au încuviinţat cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului PSD, cu 95 de voturi „pentru”. Dan Şova este cercetat într-un dosar privind contracte de consultanţă juridică cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alături de senator fiind cercetaţi şi Mihai Bălan şi Constantin Lăpădat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Dan Şova, senator, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, de două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Mihai Bălan, director general al CET Govora, şi Constantin Lăpădat, director economic în cadrul SC CET Govora, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

În dosarul în care DNA cere arestarea sa, senatorul Dan Șova este acuzat că a intervenit la Mihai Bălan, directorul general al CET Govora, pentru a încheia un contract de 10.000 euro lunar, cu o avocată.

Din această sumă Șova lua jumătate. Acum avocata respectivă este denunțătoare în dosarul de trafic de influență al senatorului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*