Ultimele Știri

Dan Diaconescu condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare

dan diaconescu

Fostul realizator TV, Dan Diaconescu, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Dan Diaconescu a fost acuzat de șantaj. Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat la trei ani de închisoare însă Dan Diaconescu a făcut apel. Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost anchetat de justiție pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru santaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, și Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV fost director general al publicației ”Atac la persoană”.

Procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

Procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii ”Semnal de alarmă”, difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Dan Diaconescu condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare

  1. NU ESTE CORECT!….NU DAN DIACONESCU NE-A VANDUT TARA!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*