Ultimele Știri

Dan Besciu, ”regele asfaltului”, a fost reținut de procurorii DIICOT

Dan Besciu, un cunoscut om de afaceri, asociat și admininstrator la SC Eroconstruct 98 Trading și supranumit ”regele asfaltului”, a fost reținut de procurorii DIICOT. Acesta este anchetat într-un dosar pentru că există suspiciunea că ar fi săvârșit fapte precum evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și aderarea la grup infracțional.

Dan Besciu va fi dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Prejudiciul adus, în urma faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare este de 34 de milioane de lei. 

„Modalitatea de săvârşire a faptelor constă în obţinerea de către membrii grupului infracţional organizat din care făcea parte şi Dan Besciu, a unor contracte de infrastructură rutieră şi feroviară şi derularea lor în condiţii păgubitoare pentru companiile de stat achizitoare, prin angajarea unor cheltuieli nereale, aparent necesare derulării proiectelor, operaţiuni urmate de transferul unor mari sume de bani, în mod succesiv din conturile companiilor de stat, în conturile societăţilor controlate de către acesta şi ceilalţi membrii ai grupului infracţional, pentru ca în final, aceste sume să fie retrase în numerar sau folosite de aceştia în interes personal, pentru achiziţia unor imobile în centrul capitalei sau pentru plata unor vacanţe şi cumpărături de lux”, potrivit DIICOT.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*