Dalai Lama consideră că există prea mulți refugiați în Europa

  • Adrian Marinescu
  • 31 mai 2016
  • Externe

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a apreciat că în prezent există „prea mulți” refugiați în Europa după valul de sosiri de anul trecut și că acești migranți care caută protecție nu trebuie să rămână decât provizoriu la fața locului, potrivit unui interviu publicat marți de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Când privim chipul fiecărui refugiat, mai ales cele ale copiilor și femeilor, resimțim suferința lor și o ființă umană care are condiții de viață mai bune are responsabilitatea să-i ajute. Dar, pe de altă parte, există prea mulți, în prezent, în Europa”, a declarat liderul spiritual tibetan pentru publicația citată.

„Europa, Germania, în special, nu poate deveni o țară arabă, Germania este Germania”, a adăugat el, referindu-se la faptul că majoritatea migranților provin din țări arabe ca Siria sau Irak.

„Este cu atât mai dificil pe plan practic. Și pe plan moral, consider de asemenea că acești refugiați nu ar trebui să fie primiți decât provizoriu. Obiectivul ar trebui să fie ca ei să revină (în țara lor) și să ajute la reconstrucția țării lor”, a apreciat Dalai Lama, care trăiește el însuși în exil în India de peste 50 de ani.

Germania a primit anul trecut un număr record de un milion de refugiați. Afluxul a încetinit semnificativ în acest an, în urma în special a închiderii „rutei Balcanilor”, principala cale de acces din Turcia, anul trecut. Dalai Lama și-a exprimat din nou speranța de a reveni în Tibet, China, „poate în câțiva ani”. „În cazul în care condițiile revenirii mele sunt întrunite sau cel puțin pentru o scurtă vizită, aceasta ar fi pentru mine o bucurie”, a afirmat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *