Dacian Cioloş şi-a încheiat vizita în Franţa. Preşedintele Hollande, aşteptat în România

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş şi-a încheiat vizita în Franţa, după ce a asistat vineri seara, pe Stade de France, la meciul de deschidere a Campionatului European 2016 Franţa-România, alături de ministrul Apărării Mihnea Motoc, dar şi de preşedintele François Hollande şi premierul Manuel Valls.

După întrevederea de la Palatul Elysee, cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cei doi demnitari s-au deplasat împreună spre Stade de France, pentru a asista la meciul de fotbal Franţa-România, în deschiderea Campionatului European de Fotbal EURO 2016, informează Guvernul. La ceremonia şi meciul de deschidere Franţa-România, din delegaţia română au făcut parte şi ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi ministrul cancelar Dragoş Tudorache.

În cadrul vizitei care a început joi, premierul a avut întrevederi cu preşedintele Hollande şi cu omologul său francez Manuel Valls, cei doi premieri semnând o nouă foaie de parcurs a parteneriatului strategic.

„Un moment important al vizitei, în planul relaţiilor bilaterale, l-a constituit semnarea noii Foi de Parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, care reflectă interesul ambelor părţi (…) pentru trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului. Documentul a fost semnat cu prilejul întrevederii premierului Dacian Cioloş cu omologul său francez, Manuel Valls. Având în vedere caracterul prioritar al domeniului economic în cadrul acestui parteneriat, premierul Dacian Cioloş a vorbit despre intenţia preşedintelui François Hollande de a vizita în această toamnă România, însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri”, informează Guvernul.

Cioloş a participat şi la reuniunea specială a Consiliului OCDE dedicată României, prezidată de Secretarul General al organizaţiei, Ángel Gurría.

Agenda vizitei prim-ministrului Dacian Cioloş la Paris a mai inclus o întâlnire cu conducerea Academiei Franceze de Agricultură şi cu cei doi copii orfani ai cuplului de români ucişi în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015.
.
De asemenea, premierul a avut în ultima zi a vizitei o întrevedere cu ministrul Apărării din Franţa, Jean-Yves Le Drian, la care a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *