Dacian Cioloș: Nu intenţionăm, până la sfârşitul acestui mandat, să creştem nicio taxă, să creştem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizaţie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Economie

Premierul Dacian Cioloş a declarat că guvernul nu intenționează să majoreze nicio taxă până la finalul acestui an.

Premierul Dacian Cioloş a venit luni în Parlament pentru a prezenta un raport asupra economiei la insistenţele PSD și a precizat că nu va exista nicio schimbare cu privire la valoarea taxelor, până la finalul acestui an.

„Nu intenţionăm, până la sfârşitul acestui mandat, să creştem nicio taxa, să creştem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizaţie, aşa cum s-a spus. Dimpotrivă”, a spus Cioloş în Parlament.

El a mai spus că Executivul a redus TVA-ul la 9% pentru lucrările agricole şi inputurile consumate în agricultură.

”Şi tot pentru a veni în sprijinul agricultorilor, mai ales a micilor producători persoane fizice şi persoane autorizate, intenţionăm să venim cu modificări în sensul simplificării în Codul Fiscal prin care să propunem un regim TVA special pentru micii agricultori, persoanele fizice sau persoane fizice autorizate, în sensul ca ei să nu aibă nevoie de toată această birocraţie şi documentaţie privind înregistrarea TVA-ului”, a adăugat premierul.

Premierul a declarat că numărul de salariaţi din România a crescut în primul semestru al acestui an.

”La sfârşitul lunii iulie aveam 152.000 de salariaţi mai mulţi, din care 140.000 în sectorul privat şi 12.000 în sectorul public Din cele 140.000 de locuri noi de muncă create în sectorul privat, circa 100 au fost create în zona serviciilor, iar restul de circa 40.000 în zona productivă. Vedem o continuare a tendinţei de scădere a şomajului la 6,3 % în acest prim semestru faţă de 6,8 % în primul semestru al anului trecut.

Însă şi aici trebuie să subliniem că în ciuda acestei scăderi generale a şomajului, şomajul rămâne ridicat – în jur de 20 – 21% pentru tineri, pentru cei care caută un prim loc de muncă şi aici cred că trebuie să ne concentrăm atenţia în perioada care vine, în anii care vin, pentru a stimula crearea de locuri de muncă şi pentru cei care intră pentur prima dată în câmpul muncii.

Creşterea economică are un impact pozitiv şi asupra nivelului de salarizare. Salariu mediu net la nivelul economiei a crescut cu 12% în iulie 2016, faţă de 2015, faţă de aceeaşi peioada în 2015, cu o creştere mai mare în sectorul IT, în industria alimentară şi în industria textilă”, a mai declarat prim-ministrul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *