Ultimele Știri

Dacian Cioloș: ”Nu eram pregătit pentru această poziție. Trebuie să rămân rezonabil în ceea ce spun că pot să fac”

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seară, că nu era pregătit pentru această funcție atunci când a fost contactat de președinte. Tocmai din acest motiv, premieurl susține că trebuie să rămâna rezonabil cu ceea ce spune că poate face.

„Am aflat că ar fi posibil să fiu cu două zile înainte de nominalizarea oficială. Domnul președinte m-a sunat și mi-a spus că sunt una din opțiunile pe care le are în vedere și să încep să mă gândesc un la program de guvernare și o echipă. Înainte de nominalizare m-a invitat printr-o discuție ca să intrăm mai în detaliu. Eram acasă. Sigur, o surpriză, în primul rând pentru că, sincer, nu eram pregătit pentru această poziție. Am mai avut discuții cu el în prealabil și i-am zis că, la solicitarea dânsului, aș fi disponibil pentru implicarea într-un viitor proiect guvernamental, dar fără să discutăm pe această poziție. Mi-a spus că aș fi putut contribui la câteva lucruri, mai ales legate de politicile europene, dar nu mă gândeam atunci la această poziție”.

Cioloș a explicat că i-a fost dificil să formeze echipa guvernamentală:

„Pentru că fiind singur, neavând în spate o bază de date, de resurse umane, a trebuit într-un termen foarte scurt să reunesc atât contacte, oameni pe care îi știam. M-am mai consultat cu apropiați pentru a-mi lărgi această bază de date. Am început discuțiile cu cei pe care îi aveam în vedere și a fost greu. În unele domenii, unii oameni binevoitori, dar erau cu proiecte personale. A fost mai greu să găsesc oameni care să își lase proiectele și să se angajeze pe un an într-o aventură. M-am angajat pentru un an de zile, un an de zile în care partidele politice să se pregătească pentru alegeri, să se prezinte la alegeri la sfârșitul lui 2016 și după să fie un Guvern politic legitimat de votul cetățenilor”.

Cioloș a subliniat faptul că este important ca Executivul să dea „un semnal legat de un stil de lucru” și să transmită cetățenilor ce proiecte pot fi finalizate într-un an de zile. 

„Este totuși altceva responsabilitatea în calitate de comisar pentru agricultură. Eram pe un domeniu pe care îl stăpâneam. Deci asta m-a antrenat un pic, din punctul de vedere al negocierilor politice, dar în fruntea unui Guvern e altceva, dinamica e alta. Este vorba de o multitudine de sectoare și responsabilitatea e alta. Știu că așteptările sunt mari și trebuie să rămân rezonabil în ceea ce spun că pot să fac. Când așteptările sunt mari cel mai important este să spunem oamenilor ce se poate face și ce nu se poate face, într-un de zile, ce putem începe și ce nu se poate finaliza. Este important să dăm un semnal legat de un stil de lucru. Vor fi și rezultate, dar important e să dăm o anumită dinamică”, a mai explicat premierul. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*