Ultimele Știri

Dacian Cioloş merge la Adunarea Generală ONU în New York. Premierul va participa la o recepție oferita de Barack Obama

Premierul Dacian Cioloş pleacă luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU, unde va participa la o recepție oferită de președintele SUA, Barack Obama.

Acesta va avea, de asemenea, întâlniri cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, preşedinţii Finlandei, Palestinei şi Egiptului.

În aceeași zi, Dacian Cioloș va participa la summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaţilor, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic şi Suedia şi la Open Government Partnership, co-prezidat de preşedinţii Africii de Sud şi Franţei.

Miercuri, premierul va participa la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, unde va susţine o alocuţiune.

Unul dintre principalele obiective ale României la actuala sesiune a Adunării Generale a ONU este evidenţierea contribuţiei României la avansarea agendei globale, din perspectiva de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru care candidează în anul 2019, pentru un mandat în perioada 2020 – 2021, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*