Dacian Cioloș, în Franța: E frustrant că România nu e în Schengen

  • George Comănescu
  • 22 ianuarie 2016
  • Politică
dacian ciolos

România asigură un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene și ar merita cel puțin o recunoaștere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spațiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul român Dacian Cioloș în cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de două zile pe care a efectuat-o în Franța.

Prim-ministrul român afirmă în interviul publicat vineri că este frustrant pentru el să vadă că România nu a fost încă acceptată în Schengen, deși țara noastră îndeplinește criteriile necesare.

‘Cu prilejul întâlnirii mele cu președintele Francois Hollande, am pledat pentru o susținere de către Franța a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puțin o recunoaștere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen’, a afirmat Cioloș potrivit Le Figaro.

Dacian Cioloș a mai afirmat că ‘în calitate de prim-ministru, nu mai accept ca țara mea să fie tratată diferit’, referindu-se la faptul că în ultimii ani discuția despre aderarea la Schengen a fost asociată de cea privind progresele în lupta împotriva corupției. ‘Când vorbim despre lupta împotriva corupției, România a făcut progrese. Și nu sunt sigur că este țara care pune cele mai mari probleme în materie astăzi’, a declarat premierul român.

Întrebat dacă afluxul de refugiați ar putea îngreuna demersul României de aderare la Schengen, Dacian Cioloș a răspuns: ‘Noi asigurăm un control eficient al frontierelor externe al frontierelor externe și am dovedit-o. Dacă toate țările ar face la fel, nu am avea poate această problemă.’

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *