Dacian Cioloș, despre primirea brigadei multinaționale în România: ”Trebuie să ne pregătim pentru a asigura infrastructura de primire a militarilor”

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș a vorbit despre faptul că România va fi gazdă pentru o brigadă multinațională,menționând că trebuie făcute pregătiri pentrua  asigura infrastructura de primire a militarilor.

Brigada va fi declarată operațională în aprilie 2017, acest obiectiv urmând să fie discutat în ședințele CSAT.

„Ar urma să fim gazda pentru o brigadă multinaţională, trebuie sa ne pregatim pentru a asigura infrastructura de primire a militarilor, obiectivul fiind discutat in CSAT de a declara operaţională brigada în aprilie 2017. O sa va rog, domnilor  ministri Comanescu si Motoc in perioada urmatoare in august sa elaboram un  plan de actiun incat sa putem pune in practica acest angajament sa avem un calendar precis cu deadline, să vedem demersurile ptr a clarifica cum componentele maritime si aeriene ar urma sa se constituie”, a spus Cioloş, în şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la finalul şedinţei CSAT, că brigada multinaţională decisă la summitul NATO de la Varşovia va fi constituită în martie-aprilie 2017, potrivit planurilor României, cel puţin şase aliaţi arătându-se interesaţi de participare, conform Realitatea.net.

”Demersurile faţă de alţi aliaţi înseamnă negocieri pentru a-i convinge să trimită militari în brigada multinaţională şi la Iniţiativa de Instruire. În această chestiune, pot să vă spun că avem deja răspunsuri favorabile, fără să se fi concretizat decât la unele, în ceea ce priveşte participarea la brigada multinaţională de la cel puţin şase aliaţi. Doi dintre ei au declarat deja foarte clar cum participă, este vorba despre Polonia, care a spus că trimite o companie, şi despre Bulgaria, care a spus că trimite în jur de 400 de militari în această brigadă. Dar sunt şi alţii care sunt interesaţi şi avem negocieri pe care pot să le clasific drept foarte bune. Vom avea, în concluzie, suficienţi militari de la mai mulţi aliaţi pentru această brigadă”, a arătat Iohannis într-o declaraţie de presă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *