Ultimele Știri

Dacian Cioloș despre alegerea miniștrilor: ”Cam 40% din cei pe care i-am contactat au refuzat”

Dacian Cioloș a vorbit despre procesul de numire a miniștrilor, menționând că aproximativ 40% dintre cei contactați să preia funcții în Guvern au refuzat. 

Premierul declară că unii dintre aceștia au trebuit să fie convinși să renunțe pentru un an de zile la proiectele pe care le aveau deja în desfășurare. Recomandările pentru miniștri au venit și din domeniul privat.

”I-am ales și la recomandări venite din mediul privat, au fost și oameni care știam că nu vor accepta. Pe bază de recomandări am căutat oameni care să aibă și o viziune, și un proiect. Sunt oameni pe care a trebuit să-i conving să renunțe timp de un an de zile la proiectele lor. Cam 40% din cei pe care i-am contactat au refuzat. Au fost și situații în care am contactat 2-3 oameni pentru același portofoliu, am discutat cu ei și apoi am ales”, a spus Cioloș.

Cioloș a declarat că demersurile pentru formarea unui guvern au fost grăbite, deși avea la dispoziție 10 zile pentru formarea acestuia.

„Aveam 10 zile la dispoziție, dar eram într-o perioadă în care situația nu era stabilă în Europa, România nu avea guvern, dacă nu propuneam luni, ca să fie marți votat, miercuri președintele pleca și nu mai puteam depune jurământul. Am fost conștient că e important să avem un guvern stabil cât mai repede. Au fost ezitări, pentru că eu nu am avut un partid în spate, care să vină cu propuneri pentru ministere”, a spus Cioloș.

Acesta crede că va face o echipă bună cu președintele României, câștigând încrederea populației.

”Am venit pentru că președintele României mi-a dat un mandat, am simțit după discuția cu dânsul că putem face echipă și că ăsta este și obiectivul dânsului , ca un guvern în care, sperăm, populația să aibă încredere să reușească și să facem în așa fel încât după sfârșitul lui 2016 să se continue un proiect de construcție cu un guvern politic, legitim și legitimat prin vot”, a spus premierul. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*