Ultimele Știri

Dacian Cioloș, desemnat de Iohannis pentru funcţia de premier: Este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat. Este nevoie de o persoană curată, integră

dacian ciolos

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Declaraţiile preşedintelui:

– Am terminat astăzi a doua rundă de consultări cu partidele politice şi am ajuns la câteva concluzii importante. Mi-am format o opinie şi o prezint acum. După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră.

– Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi.

– Este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie.

– Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor.

– Partidele au înţeles care este miza şi că este nevoie să găsim împreună o soluţie. Această soluţie o văd eu într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare.

– Ţinând cont de toate astea îl desemnez pe Dacian Cioloş drept premier.

Declaraţiile lui Dacian Cioloş

– Îmi voi concentra atenţia şi energia pentru a-mi forma echipa atât din punct de vedere al persoanelor, cât şi al conceptului de program de guvernare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*