Ultimele Știri

Dacia vrea şi nu vrea TVA zero pentru mașinile noi

Dacă în această săptămână vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe a propus Ministerului Finanţelor să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi, pentru a susţine creşterea vânzărilor, astăzi constructorul auto se dezice de această iniţiativă.

Dacia este aproape de a decide mutarea producției de la Mioveni tocmai în Maroc, iar autorităţile îi cumpără bilet de avion. Cam aşa arată situaţia dintre constructorul auto deţinut de grupul francez Renault şi Guvern.

„Automobile Dacia încurajează toate măsurile care permit creşterea pieţei de maşini noi, dar nu a cerut Guvernului să introducă TVA zero la achiziţia de maşini noi”, a transmis, astăzi, printr-un comunicat, Dacia.

Totuşi, în cursul acestei săptămâni Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia le-a propus oficialilor Ministerului de Finanţe o propunere fiscală de reducere până la zero a TVA-ului pentru maşini noi.

„Propune-ţi, domnule, să vinzi 50.000 de maşini noi, fără TVA. Înseamnă nişte locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuţii. Primul răspuns al ministerului – apoi domnule, noi vom avea o gaură de TVA înmulţit cu numărul de maşini”, a spus Stroe.

În aceste condiţii, Dacia pare a fi o Cenuşăreasă încăpăţânată care aşteaptă s-o găsească Prinţul. Potrivit companiei, Dacia a contribuit cu 2,8% la Produsul Intern Brut al României şi cu 7,3% la exporturi. 

Între timp, oamenii preferă să cumpere maşini vechi, mult mai ieftine, doar un sfert din cele 290.000 de maşini înmatriculate anul trecut fiind noi, iar programul guvernamental Prima Maşină e inundat de birocraţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*