Ultimele Știri

Dacia nu mai reușește să surprindă Europa. Lovitura primită pe una dintre cele mai mari piețe din Europa

Produsul românesc, automobilul Dacia, pare să nu mai reușeșească să se țină după competitori, iar o lovitură puternică vine chiar din partea uneia dintre cele mai mari piețe din Uniunea Europeană.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au înregistrat în martie cel mai ridicat nivel de după 1999, iar scandalul emisiilor nu a afectat livrările brandului Volkswagen, a anunțat miercuri Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite BBC.

Luna trecută, livrările au urcat cu 5,3%, la 518.707 unități. Este pentru a treia oară de când se realizează aceste statistici când vânzările au depășit pragul de o jumătate de milion de vehicule. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf și Nissan Qashqai.

În martie, Dacia a vândut 5.274 vehicule pe piața britanică, în scădere cu 1,24% față de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 5.340 unități.

„Creșterea solidă a vânzărilor auto în martie a finalizat un prim trimestru robust, deoarece consumatorii britanici continuă să-și demonstreze apetitul pentru mașini noi, în special pentru cele cu emisii scăzute. Această încredere a consumatorilor ar trebui să ducă la menținerea nivelului ridicat al înmatriculărilor, în funcție de evoluțiile politice și economice”, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

În perioada ianuarie – martie 2016, Dacia a vândut pe piața britanică 7.453 vehicule, în scădere cu 1,01% față de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 7.529 de unități.Vânzările Volkswagen în Marea Britanie au crescut luna trecută cu 7,85%, la 38.694 vehicule, după declinul înregistrat în octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie. În perioada ianuarie – martie 2016, livrările au înregistrat un declin de 4,88%, la 57.443 unități.

Grupul german a anunțat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel, echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*