Ultimele Știri

Dacă nu primim imigranți, România va trebui să plătească

Potrivit șefului Comisiei Europene, Jean Claude Junker, în cazul în care statele membre care refuză cotele obligatorii impuse vor trebui să fie solidare cu statele care îi primesc și vor contribui cu anumite sume de bani. 

”Dacă – din motive justificate sau obiective, cum ar fi un dezastru natural – un stat membru nu poate participa total sau parțial la decizia de relocare a refugiaților, atunci va trebui să contribuie financiar la bugetul UE cu 0,002 la sută din PIB-ul național.

Comisia Europeană va analiza motivele comunicate de țara respectivă și va lua decizia dacă se justifică sau nu neparticiparea ei la efortul colectiv pentru o durată maximă de 12 luni. În cazul unei participări parțiale la relocare, suma va fi redusă proporțional,” se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Relocarea refugiaților se va face pe baze obligatorii, folosindu-se criterii obiective și cuantificabile: 40 la sută din mărimea populației, 40 la sută din PIB, 10 la sută din media numărului de cereri de azil din trecut, 10 la sută din rata de șomaj. 

Guvernul României și președintele Klaus Iohannis au anunțat că țara noastră nu poate primi mai mult de 1786 de imigranți deoarece aceasta este capacitatea noastră de cazare în centrele speciale destinate refugiaților. 

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Dacă nu primim imigranți, România va trebui să plătească

 1. In primul rand, este ilegal si abuziv sa impui cote obligatorii. Dar unde suntem in Jungla?
  State membre ale cui? UE? Nu cumva este vorba de cele din spatiul Schengen?
  Sa plateasca pentru ce? Oricum Romania plateste pentru ca ii tine in tara, (hrane, imbracaminte, educatie, dezvoltarea culturii, ajutoare sociale etc). Ei vor sa plateasca Romania sa ii intretina Anglia, Olanda, Germania, etc – din PIB? Cred ca glumiti???
  De cand cineva impune alcuiva sa ingita imigranti. Ce treaba are Romania, cea mai saraca tara din UE u asa ceva, care avem probleme politice, educationale, de sanatate, aparare, etc.
  Unde este libera la alegere si autonomia statelor suverane?
  Auzi sa ti se impuna obligatoriu, sa ii bage cu forta, daca nu sa platesti ca nu ii iei. Parca suntem o tara de retardati si nu gandim si noi.
  Niste prostii aberante si gogosi vandute pentru a face rating pe site-uri…. si prostii cred acest lucru.

  App. Sa-mi spuna aici un om de rand, la ce l-a ajutat UE? Locuri de munca? Ca muncitor necalificat in afara? Educatie? Justitie? Investitii? Ale cui, ale baronilor. a companiile mari oricum au parasit Romania (exp. Nokai, Coca Cola, etc)

  SI la urma urmei UE nu ne-a ajutat la nimic, in cele din urma, singurul lucru care a fost benefic, este ca atunci cand pleci sa muncesti in afara, nu mai te lovesti de birocratie (exp.pasaport, permis de sedere, etc…).. restul a venit doar cu taxe si pretentiii… la care pe noi nu ne ajuta, la nimic…

 2. SUBSCRIU ITOCMAI LA CE SPUI , COSMINE !!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*