Ultimele Știri

Dacă Legea falimentului personal va fi adoptată poți scăpa de executarea silită

Datornicii care nu-și mai pot achita ratele pot scăpa de executarea silită, dacă deputații vor adopta Legea falimentului personal. Proiectul a trecut de Senat și se află acum în Comisia de buget finanțe a Camerei. Legea este așteptată mai ales de cei care, înainte de criză, şi-au cumărat case la preţuri supra-evaluate, iar acum, din aceleași venituri, trebuie să plătească rate de două ori mai mari.

Intrarea în faliment a unei persoane fizice nu înseamnă anularea datoriilor, ci reeșalonarea acestora pe un termen de cinci ani, fără comisioane abuzive din partea băncilor.

Şi băncile, care în ultimii ani au acumulat datorii uriaşe, vor avea de câştigat.

România este una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană în care nu există încă o lege a falimentului personal. Analiștii economici atrag atenția că trebuie stipulate foarte clar condițiile în care o persoană fizică poate cere intrarea în insolvență.

Aproximativ 800.000 de români sunt datornici la bănci. De altfel, rata creditelor neperformante a crescut de aproa­pe nouă ori în ultimii șapte ani, ajungând la jumătatea acestui an la 20%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*