Ultimele Știri

Dacă Ebola câștigă, popoarele Națiunilor Unite vor pierde enorm!

Șeful misiunii Națiunilor Unite desemnat să coordoneze răspunsul de urgenţă în faţa Ebola, Anthony Banbury, a declarat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată epidemiei, că lumea va pierde cursa împotriva virusului Ebola, având mii de cazuri noi prezise până în luna decembrie.

Epidemia de Ebola „este cu mult înaintea noastră, ea avansează mai repede decât noi şi este pe cale să câştige cursa”, a apreciat Banbury prin videoconferinţă din Accra, unde misiunea îşi are cartierul general.

„Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm”, a declarat el. „Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie să ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, pentru care nu avem un plan, a continuat Banbury.

Printre obiectivele care trebuie îndeplinite pentru a lupta eficient împotriva virusului Ebola, Anthony Banbury a menționat: identificarea și urmărirea contactelor, gestionarea cazurilor, asigurarea de morminte în condiții de siguranță, și furnizarea de  informații  pe care oamenii le pot folosi pentru a se proteja mai bine. El a stabilit, de asemenea, un termen de 60 de zile pentru a se asigura că 70% din persoanele infectate sunt în facilități de îngrijire, iar 70% din morminte sunt special amenajate pentru a nu  provoca infecție în continuare.

Organizația Mondială a Sănătățiă (OMS), spune că  4447 de oameni au murit de la izbucnirea epidemiei, în special în Africa de Vest.

Sierra Leone, Liberia și Guineea au fost cele mai afectate de acest  focar, care a început în decembrie 2013, dar a fost confirmat în luna martie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*