Cutremurul din Italia: Opt români sunt morți și alți 19 sunt dați dispăruți

italia

MAE a transmis, vineri seară, un alt  bilanț al victimelor cutremurului din Italia: 8 români sunt morţi şi 19 sunt daţi dispăruţi.

Numărul de semnalări privind cetăţenii români daţi dispăruţi, aflați în atenţia Ministerului Afacerilor Externe, este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

Reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

„Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului”, informează vineri MAE.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *