UPDATE: CUTREMURUL din Italia: Al şaselea român mort, confirmat de MAE. Alţi 5 sunt răniţi, iar 17 sunt daţi dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a fost confirmat decesul celui de-al şaselea român în urma cutremurului din Italia. Alţi cinci cetăţeni români sunt răniţi, iar 17 sunt în continuare daţi dispăruţi.

UPDATE: Un copil de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat, vineri, decesul, în urma cutremurelor, micuţul fiind găsit, joi seara, sub dărâmături, în timp ce mama lui, găsită mai devreme, a fost operată într-un spital din Rieti, declară preotul Bogdan Gheorghică.

Preotul Bogdan Gheorghică de la Parohia Ortodoxă „Sfântul Proroc Elisei” din Fermo a declarat, vineri, că micuţul de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat decesul, în urma cutremurelor din centrul Italiei.

Copilul a fost găsit mort, joi seara, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur.

Potrivit sursei citate, mama copilului, rănită în urma cutremurului, a fost găsită după circa şapte ore.

„Copilul era sub ruine din noaptea de marţi spre miercuri. Mama lui a fost găsită după circa şapte ore, rănită. Ne-a spus că în cele şapte ore cât a stat sub ruine nu a auzit eventuale strigăte ale copilului ei, care în momentul cutremurului se afla în camera sa”, a spus preotul Bogdan Gheorghică.

Potrivit acestuia, mama copilului a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă.

Întrebat despre tatăl copilului, preotul a afirmat că deocamdată nu există informaţii despre acesta.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a fost confirmat decesul celui de-al şaselea român în urma cutremurului din Italia. Alţi cinci cetăţeni români sunt răniţi, iar 17 sunt în continuare daţi dispăruţi.

MAE precizează că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

„Referitor la cei 5 cetăţeni români răniţi şi internaţi în spitale din proximitate, medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol”, se arată într-un comunicat.

„Referitor la cei 5 cetăţeni români răniţi şi internaţi în spitale din proximitate, medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol”, se arată într-un comunicat MAE. 

Consilierul local în Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat pentru MEDIAFAX că în oraşul Amatrice, localitatea cea mai apropiată de epicentru, locuiesc circa o sută de români.

“Sper că majoritatea erau în concedii în România şi să nu mai găsească alţi morţi. Până la urmă se confirmă cele șase persoane decedate în urma cutremurului. (…) Sunt ultimele ore când pot fi salvate persoanele de sub dărâmături”, susţine consilierul local.

Acesta a adăugat că ţine legătura în permanenţă cu comunitatea românilor din zonă şi cu Primăria Amatrice.

“Autorităţile române au intervenit aşa cum trebuie. Felicitări Ambasadei şi voluntarilor care încă dau o mână de ajutor autorităţilor italiene”, a spus Chifu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *