Cutremurele din Italia au deplasat solul cu 20 de cm. Zi de doliu național pe 27 august

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 august 2016
  • Externe

Nivelul solului s-a deplasat în jos cu 20 de centimetri, în localitatea italiană Accumoli, după cutremurele din data de 24 august. Guvernul Matteo Renzi a dispus ca sâmbătă să fie doliu naţional în memoria sutelor de victime.

Mișcările tehnice din data de 24 august au dus la scăderea nivelului solului cu 20 de centimetri, în comuna Accuamoli, a constatat Institutul Naţional de Fizică a Pământului şi Vulcanologie (INGV) după analizarea faliei pe baza unor imagini obţinute din satelit, informează agenţia ANSA. Deformări ale solului au fost observate pe o lungime de câţiva kilometri între localităţile Amatrice şi Norcia.

Guvernul Matteo Renzi a dispus proclamarea doliului, sâmbătă, în întreaga Italie, informează agenţia AGI.

Cel mai recent bilanț arată că cel puţin 268 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de sute de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade.

Opt români au fost declarați morți până în acest moemnt, iar alți 19 sunt dați dispăruți.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *