Ultimele Știri

Cutremur de 7,9 grade în Nepal! Peste 150 de morţi conform primelor estimări

nepal

Un cutremur puternic de 7,9 grade pe Richter a avut loc în Nepal, provocând mari pagube în capitala ţării Katmandu. În urma seismului zeci de clădiri s-au prăbuşit şi peste 150 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa conform primelor estimări.

Au fost rapoarte daune în și în jurul capitalei Katmandu, dar nimeni nu a vorbit despre pierderi de vieţi omeneşti. Echipele de salvare fac eforturi uriaşe pentru a scoate oamenii rămaşi sub dărâmături din capitala nepaleză. Acesta este cel mai mare cutremur zona Himalaya din ultimii 80 de ani.

Epicentrul a fost la 50 km nord – vest de Katmandu. Valea Katmandu este populată cu aproape 2,5 milioane de oameni, fiind o zonă foarte săracă cu case din chirpici şi barăci.  Localnicii au fost observaţi căutând cu mâinile goale printre ruine pentru ai salva pe supravieţuitori. Autorităţile nepaleze au fost luate prin surprindere şi au dat dovadă de lipsă de reacţie. Seismul a lovit India şi Pakistanul.

Un oficial nepalez afirmă că numărul victimelor este mult mai mare, de ordinul sutelor şi nu doar 150 de persoane cum s-a vorbit iniţial.

Oficial 114 oameni au murit în Nepal şi 17 în India, conform unui oficial nepalez. Pe muntele Everest a avut loc o avalanşă puternică care a provocat moartea a 8 alpinişti conform primelor informaţii. Mai mulţi alpinişti români se află pe Everest unde au o expediţie de cucerire a vârfului Lothse. Alpinistul Alex Găvan a anunţat că niciun alpinist român nu a fost surprins de avalanşă.

edf61f86-91ac-439c-9526-dc4b044f18a0-620x372

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*