Ultimele Știri

Cutremur de 7,5 grade pe Richter în Papua Noua Guinee, urmat de o alertă de tsunami

cutremur papua noua guinee

Cutremur puternic în insulele Papua Noua Guinee din Oceanul Pacific. Potrivit Serviciului american de Geologie, citat de Reuters, este vorba despre un seism de 7,7 pe Richter. Autorităţile au emis şi o alertă de tsunami.

Cutremurul s-a produs la 55 de kilometri sud-est de Kokopo, capitala provinciei East New Britain, unde locuiesc aproximativ 26.000 de persoane.

Deocamdată, nu au fost înregistrate informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale. Un alt seism cu maginitudinea de 7,5 a fost înregistrat în regiune în luna aprilie a anului trecut. 

„Am simţit cutremurul timp de cinci minute”, a declarat Mika Tuva, angajată la hotelul Rabaul, care nu a fost avariat. „Am crezut că erupe iarăşi vulcanul”, a adăugat ea prin telefon, referindu-se la erupţia din 1994 care a condus la evacuarea oraşului Rabaul, cu 8.000 de locuitori.

Aeroportul din Rabaul nu a suferit pagube, iar zborurile au aterizat conform programului, a declarat prin telefon ofiţerul Joe Tamlik.

Papua Noua Guinee este situată la joncţiunea a trei plăci tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori generează tsunami. Seismul de luni s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri, a precizat USGS.

Acesta a fost resimţit şi în Insula Lihir, la circa 130 de kilometri nord, unde se află o mină de aur operată de Newcrest Mining Ltd.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*