Ultimele Știri

Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter

cutremur

Potrivit Institutului Geologic American (USGS), un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter s-a produs vineri în largul coastelor orientale ale Japoniei, deocamdată neexistând informaţii privind victime sau daune, potrivit RTBF.

Seismul s-a produs la ora locală 09.14 (03.14, ora României), la aproximativ 150 de kilometri est-sud-est de oraşul Katsuura, a mai comunicat USGS.

Nu a fost emisă alertă de tsunami, potrivit agenţiei nipone de meteorologie, care a anunţat la rândul său o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter a seismului.

Miercuri dimineaţă, (marţi, 19.21, ora României), un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 6,1 grade s-a produs în Oceanul Pacific, la est de coastele Japoniei. Sesimul s-a produs la circa 400 de kilometri est de Insula Izu, la adâncimea de 10 kilometri. Epicentrul său a fost la 539 de kilometri sud-sud-est de oraşul nipon Tateyama, la 545 de kilometri sud-sud-est de Katsuura şi la 590 de kilometri de Yokohama.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, unde au loc aproximativ 20 la sută din seismele cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter. Pe data de 11 martie 2011, pe coastele de nord-est ale ţării a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter care a fost urmat de un tsunami, declanşând accidentul nuclear de la Fukushima.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*